İnsanların görününsel farklılığı renklerinden de kaynaklanmaktadır. Saçlarının tenlerinin gözlerinin rengi her bir bireyi diğerinde farklı kılar. İnsanların göz rengi kahverengi mavi yeşil ela ve bunların açıklı koyulu tonlarından oluşur. Doğada bir sürü renk varken göz rengimizin bunlarla sınırlı kalmasının nedeni , bizim genlerimiz de sadece bu renklerin ve tonlarının tanımlı olmasıdır. Devamını Oku »
Bilgisayarlarla Kıyaslandığında İnsan Beyni Mi Daha Hızlıdır? Yoksa Bilgisayar Mı?
Hayatın birçok alanında bilgisayarların olduğu teknoloji çağını yaşadığımız şu günlerde akla bilgisayarlar mı yoksa insan beyni mi daha üstündür sorusu gelir. Yapay zekayla insan beynini karşılaştırıp , birinin daha üstün olduğunu söylemek mümkün değildir. Bu sorunun cevabını ancak bölümler halince inceleyerek bulabiliriz. Görsel tanımlama işlemlerinde insan beyni üstündür. Matematikte ise yapay zeka daha hızlıdır. Hatta insan beyni ... Devamını Oku »
İnsan Vücudunun İç Sıcaklığı 37 Dereceyse Dış Sıcaklığı Ne Kadardır?
www.ilgincseyler.net İnsan vücudunun iç sıcaklığının normal şartlarda 37 derece olduğu bilinmektedir. Bu sıcaklık hastalık gibi hallerde yükselir. Ateşlendiğimizde üşümeye ve titremeye başlarız. Vücudumuzun iç ısısı sabitken hastalık gibi etmenlerle yüksediğinde ölçümü üst deriden yapmayız. Çünkü üst derinin sıcaklığı vücut iç ısısını vermez. Derinin dış yüzeyinin sıcaklığı ortamın sıcaklığına , nem miktarına , derinin üzerinde bulunan saç ve kıl ... Devamını Oku »
Elektrik Üreten Balıklar Hangileridir?
Elektriğin keşfedilmesi insanlık için çok önemli bir olaydır. Elektriğin keşfiyle birçok elektrikli alette hem günlük hayatımızda evlerimize , hemde makinalaşmayla sanayi üretitimlerine girmiştir. Oysa elektrikli yayın yüzlerce hatta binlerce yıldır elektrik üretmektedir. Elektrikli yayın bir balığın adıdır. Adından da anlaşlabileceği gibi başının iki yanında elektrik akımı üreten iki organından elektrik üretir. Avını bu elektrikle sersemletir yada öldürür ... Devamını Oku »
Kalın ve İnce Bağırsağın Uzunluğu Ne Kadardır?
www.ilgincseyler.net Bağırsaklar iki kısımda incelenir bunlar kalın ve ince bağırsak olarak adlandırılır. Bağırsağın uzunluğu ise canlının beslenme şekline göre değişiklik gösterir. Otçul canlılarda selülozu sindirecek olan bakterilere daha fazla yüzey alanı sağlamak için bağırsaklar uzundur. Etçil türlerde ise bağırsak boyu otçullara göre daha kısadır. Hepçil ( Hem et , Hem ot yiyen ) olan biz insanlarda ise bağırsaklar ... Devamını Oku »